Prikkelbare darm

Celine

Parasiet op reis

Op reis naar het Verre Oosten krijgt Celine (24) te maken met een parasitaire infectie van haar darmen. Ondanks de klachten kan ze gelukkig nog wel een paar maanden backpacken. In de laatste week krijgt ze er een voedselvergiftiging bij en voelt ze zich behoorlijk verzwakt. Toch vermindert dat geen spat van haar euforie over de mooie reis. Helaas zijn haar darmen na een half jaar nog niet hersteld.

 

Prikkelbare darm

De amoebe was weg, de voedselvergiftiging allang voorbij, maar de buikklachten bleven. Celine; 'Ik werd elke dag wakker met een zeurende buikpijn en kramp. Mijn buik zette op en voelde vol. De ene dag was het erger dan de andere. De dokter stelde vast dat ik het prikkelbare darm syndroom had.' Aanpassingen in de voeding hielpen onvoldoende. 'Ik dacht dat er weinig aan veranderd kon worden.' Zo moddert ze een paar maanden door totdat ze zich herinnert dat ze als kind positieve ervaringen met homeopathie had. 'Daarom kwam ik uiteindelijk bij Marianne uit.'

 

Minder pijn

Celine kan de pijnplek precies aanwijzen en haar klachten goed omschrijven. Het eerste middel dat ze krijgt zorgt voor gedeeltelijke verbetering. De buikpijn vermindert maar de opgeblazenheid blijft. 'Na een aantal gesprekken en pogingen vonden we een middel dat mijn klachten significant deed afnemen.' Kort na de inname van het tweede middel komt een oude klacht opzetten: een keelontsteking met 40 graden koorts die dit keer mild verloopt. Homeopathisch gezien is dit een prima reactie. Daarna gaat het stukken beter met Celine.

 

Fijn gevoel

De klachten blijven in lichte mate aanwezig, maar ze heeft er geen last meer van. Celine: 'Ik heb er enorm veel baat bij en ik voel me nu weer fijn in mijn eigen lichaam.' In stressvolle situaties krijgt ze soms nog een opgeblazen buik, maar dat lost zich ook vanzelf weer op. 'Er was veel aandacht voormijn persoon en gevoel, niet alleen voor de klachten. Vanaf het eerste gesprek voelde het meteen vertrouwd.'

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Bel 06 - 44 53 41 96 of laat hier onder een bericht achter. De praktijk is tijdelijk gesloten. Vanaf 16 mei worden je vragen weer beantwoord.