Maagzuur

Maas

Maagzuurremmer

Maas (63) kwam voor maagzuurklachten waarvan hij al een aantal jaren last had. Een maagzuurremmer hielp, maar de bijwerkingen stonden hem tegen en het afremmen van de maagzuurproductie was naar zijn idee onnatuurlijk. Maas: "Ik geloof in een samenhang tussen fysiek en geestelijk. Mijn doel was geen maagzuurremmer meer. In aanvang kon ik spanning als trigger benoemen, maar in de vervolgconsulten met Marianne werd duidelijk dat het complexer lag."

 

Beren op de weg

Met de maagklachten van Maas ging het al snel een stuk beter. En toen kwam er zicht op een onderliggende laag van immer knagende onzekerheid. Maas: "Het is een patroon dat zich in mijn jeugd in mijn thuissituatie heeft ontwikkeld. Ik maak soms letterlijk mijzelf onzichtbaar, als reactie op miskenning en onrecht. Door allerlei angsten en beren op de weg blijf ik steken. Dan voel ik mij alsof ik in de wachtkamer zit. Maar ik verlang te leven."

 

Verlangen

In de vervolgconsulten zijn we met dat verlangen verder gegaan. Maas vertelde enthousiast over ballet. Aangezien hij de fysieke uitstraling van een balletdanser heeft, vroeg ik: Waarom ga je niet op ballet? Er worden lessen gegeven voor 50+. Maas: "Na zo'n tien maanden heb ik toch de moed gevat. Eerst heb ik mij opgegeven voor sport onder begeleiding. Een paar maanden later ging ik naar balletles, wat ik al mijn leven lang wil. Van beide geniet ik!"

 

Een begin

Ter ondersteuning van dit proces heeft Maas homeopathische middelen ingenomen. "Ik ben er nog niet. Om de beren tegen te houden, leer ik vragen stellen omdat ik dan weet wat mij te wachten staat. Mij laten horen en durven aangaan wat ik graag wil, zijn thema's geworden die ik nu met mijn psycholoog verder uitwerk. Het gaat mij wisselend goed af. Komt het dichtbij, zoals een probleem met mijn buren over de erfscheiding, dan komen oude patronen boven. Maar een begin is er."

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Bel 06 - 44 53 41 96 of laat hier onder een bericht achter. De praktijk is tijdelijk gesloten. Vanaf 16 mei worden je vragen weer beantwoord.