Menstruatieklachten

Katrijn

Liever geen hormonen

De menstruatie van Katrijn (17) gaat gepaard met veel bloedverlies en veel pijn. Een zware pijnstiller helpt niet. Ze is al bij de huisarts geweest. Die schrijft als oplossing de anticonceptiepil voor, maar Katrijn wil liever nog geen hormonen. Ze vraagt of homeopathie iets voor haar kan doen.

 

Dagen ziek

Katrijn had elke maand ruim een week, soms bijna twee weken last. Tijdens de zwaarste dagen moest ze na school meteen in bed gaan liggen. Katrijn: "De klachten begonnen al een paar dagen voor de menstruatie. Krampen in mijn buik en rug, pijn in mijn benen en hoofdpijn. De klachten waren zo heftig dat ik me er dagen ziek door voelde."

 

Plichtsgetrouw

De klacht én iemands persoonlijkheid bepalen samen het homeopathisch middel. Ondanks de pijn verzuimde Katrijn niet op school. Ze maakt trouw haar huiswerk en houdt meer van gezelligheid thuis en met vriendinnen dan van uitgaan. Maar toch bleek plichtsgetrouwheid niet de juiste ingang. Want het gekozen middel bracht geen verandering. We moesten we nog even verder zoeken. 

 

Na het eindexamen 

Toen vertelde Katrijn hoe erg ze haar vriendinnen zou missen als ze straks na het eindexamen ieder hun eigen weg zouden gaan. Dat bleek de sleutel voor het vinden van het juiste middel. Katrijn: "Ik kreeg van Marianne korrels. De eerst keer sloegen deze niet goed aan, maar een ander middel zorgde ervoor dat na een paar maanden al mijn klachten weg waren. Ik heb nu een bijna pijnloze menstruatie en kan tijdens deze dagen alles doen wat ik wil."

 

 

 

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Bel 06 - 44 53 41 96 of laat hier onder een bericht achter.