Pijnlijk eczeem

Truus

Ogen opmaken

Truus (62) komt met een duidelijk doel naar de praktijk. Ze wil zich weer op kunnen maken. "Ik maakte elke dag mijn ogen op, maar door de eczeemplekjes kan dat niet meer." Ze is meerdere keren bij de huisarts geweest voor een oplossing. Truus: "Het zijn kleine plekjes bij mij ogen die heel zeer doen." Verder heeft ze geen last van huidklachten, alleen af en toe een koortslip. "De creme van de huisarts hielp wel tegen de pijn maar de huid werd er dun van. Je probeert van alles. Andere mascara en reinigingslotion, ander wasmiddel, andere shampoo, andere watjes. Een nieuw kussen en kussensloop. Niets hielp."

 

Lastig probleem

Eczeem is een veel voorkomende klacht en dat betekent dat er voor de behandeling veel homeopathische middelen in aanmerking komen, terwijl er maar één of een paar middelen zijn die zo goed bij iemand passen dat ze ook een echte oplossing kunnen bieden. Lastig probleem dus. Niet alleen voor degene met het eczeem, maar ook een beetje voor de homeopaat. Er is wel enig houvast te halen uit de plek op het lichaam, of kenmerken zoals vorm, kleur, pijn, jeuk. Maar wat je nodig hebt zijn afwijkende bijzonderheden. In het geval van Truus bij voorbeeld dat het om een erg pijnlijk eczeem ging.

 

Eigen beslissing nemen

Hoe algemener de klacht, des te belangrijker worden lichamelijke reactiepatronen, zoals reacties op temperatuur, voeding, slaap etc. En last but not least iemands persoonlijkheid. Truus had nogal wat meegemaakt in de afgelopen jaren. Maar het verdriet was een laag. Daaronder en daar doorheen kwam in de loop van de consulten de essentie naar voren. "Ik was een pittige puber, ik wist wat ik wilde." Toen al, maar ook nu, en in alle tijd daartussen weet ze goed wat ze wil. Uit de gebeurtenissen van de laatste tijd heeft ze haar conclusies getrokken én actie ondernomen. Precies zoals ze dat altijd al deed. Truus: Dingen overkomen je, maar ik wil afhankelijkheid voorkomen. Ik wil mijn eigen beslissingen nemen."

 

Uitgaan

Dat hielp om het middel te vinden dat ik niet direct met eczeem associeerde, maar dat bij nadere bestudering precies leek te passen. Het was het derde middel, de eerste twee hadden niet genoeg verbetering gegeven. Het moet zich altijd nog maar bewijzen. Gelukkig kwam Truus bij het vierde consult met prachtig opgemaakte en vooral stralende ogen binnen. "Ik ben heel blij! Met een paar behandelingen ben ik nu van mijn eczeem af. Ik kan me weer opmaken als ik uitga!" Als ik vraag hoe het verder met haar is, blijkt ook de af en toe opduikende koortslip opeens veel sneller te herstellen. "Maar ik wil graag nog een korrel op reserve." Die geruststelling is wel te regelen. Voorlopig kan Truus zorgeloos uitgaan. 

 

 

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Bel 06 - 44 53 41 96 of laat hier onder een bericht achter.