Homeopathie voor jou

Lichamelijk fit.

Emotioneel in balans.

Artikelen

Rust in je hoofd

18 oktober 2017

Rust in je hoofd, dat is makkelijk gezegd als de wereld in brand lijkt te staan. Hoe kom je van dat gepieker af?

Rust in je hoofd, dat is makkelijk gezegd als de wereld in brand lijkt te staan. Of als er in je directe omgeving van alles aan de hand is. De een kan makkelijker met een reorganisatie op het werk omgaan dan de ander. Als je aanleg hebt voor gepieker dan kun je je erg bezorgd voelen over de verlenging van je contract, terwijl anderen luchtiger met de dreiging van ontslag om lijken te gaan. Maar hoe kom je van dat gepieker af?

 

Geen oplossing

Jammer, piekeren leidt niet tot een oplossing. Als je er niks aan doet, kun je er zelfs lichamelijke klachten bij krijgen. Je nekspieren gaan verkrampen, je krijgt last van slapeloosheid of voelt je de hele dag zo rusteloos dat stilzitten niet meer lukt. Je krijgt letterlijk pijn in je buik van de hele situatie en moet doorlopend naar de wc. Het probleem lijkt alleen maar groter te worden en een oplossing lijkt steeds verder weg

Psycholoog of homeopathie?

Als je er de energie voor hebt, zijn er verschillende mogelijkheden om wat aan je gepieker te doen. Van zelfhulpboeken tot cognitieve therapie bij de psycholoog, van een goed gesprek met een oude vriend, mindfulness tot hardlooptraining. Maar als je weinig energie hebt en het donker inziet, dan is het lastig om een stap te zetten. Dan moet je eerst een begin zien te krijgen. Homeopathie kan je daarbij helpen. Juist bij een combinatie van klachten en van weinig energie kan homeopathie veel voor je doen.

Nieuw inzicht

Er is rust om je verhaal te doen, het eerste consult duurt anderhalf uur. Tijdens het consult gaan we in gesprek over je lichamelijke klachten, je persoonlijkheid en je situatie. Vaak levert het op een rijtje zetten van gebeurtenissen en lichamelijke klachten volgens een homeopathisch methode nieuwe inzichten op. Iemand zei: “Ik weet niet of die korrels werken, maar van het gesprek ben ik zo opgeknapt!”

De knop omzetten

Toch valt het effect van een homeopathisch middel niet uit te vlakken. Omdat homeopathie op een energetisch/dynamisch niveau werkt, is het in staat "de knop om te zetten". Je weet immers wel dat het moet, maar toch lukt het niet om te stoppen met piekeren. Een homeopathisch middel kan dan net dat zetje geven dat je nodig hebt om in beweging te komen. Om die reden kan homeopathie ook het effect van zelfhulp of psychotherapie versterken en dus een goede combinatie met andere behandelmethoden zijn.

Rust in je hoofd

Het voordeel is dat homeopathie aandacht heeft voor het geheel, d.w.z. de combinatie van klachten van je lichaam, je emoties en je gedachten. Als het lichamelijk beter met je gaat, voel je je emotioneel sterker. En omgekeerd, als je je emotioneel in balans bent, gaat het lichamelijk vaak ook beter. Maar welke methode je ook kiest, kies wat het beste bij jou past, onderweg naar meer rust in je hoofd.