Homeopathie voor jou

Lichamelijk fit.

Emotioneel in balans.

Artikelen

Kun je de wind zien?

20 oktober 2017

Je zelfgenezend vermogen is onzichtbaar, net als de wind. Toch merk je dat de wind waait en ervaar je dat je geneest.

Je zelfgenezend vermogen is onzichtbaar, net als de wind. Alleen aan een wapperende vlag en de golven op zee kun je zien dat de wind bestaat. Net zo kun je alleen aan jouw conditie en unieke symptomen herkennen wat er gaande is op het onzichtbare niveau van je geneeskracht. Die informatie gebruik ik om het homeopathisch middel te bepalen dat de balans kan herstellen zodat je zelfgenezend vermogen weer vrij spel heeft.

 

De wind bestaat

De wind bestaat. Dat zie je aan de blaadjes aan de bomen, aan een wapperende vlag, aan de golven op zee. Je kunt zelfs zien hoe hard het waait en waarheen. Als er een storm om je huis joelt of als er een lege emmer over straat wordt geblazen, kun je de wind horen. Op een warme zomerdag voel je de wind in een zwoel briesje langs je huid. En ‘s winters kan de wind genadeloos in je wangen snijden.  

Geneeskracht is onzichtbaar

Jouw zelfgenezend vermogen is onzichtbaar, net als de wind. Toch laat ook die zich kennen. Een  schaafwond gaat weer dicht, na een week of wat zie je er niets meer van. Een gebroken been groeit aan elkaar. Je hoofdpijn gaat na wat frisse lucht en een nachtje slapen weer voorbij. Iedereen om je heen krijgt griep, behalve jij. Je merkt het amper, maar je zelfgenezend vermogen is onzichtbaar voor je aan het werk.

Genezen lukt niet altijd

Het lukt niet altijd. Soms gaan klachten niet over. Dan hapert er iets aan je vermogen om te herstellen en lukt het niet om te genezen. Je weerstand is misschien wat minder geworden door te weinig slaap, of je bent uit balans geraakt door een ruzie met een goede vriend of problemen op het werk. Of soms is er helemaal geen goede verklaring voor je klachten. Dan wordt het tijd om in actie te komen en je zelfgenezend vermogen weer in een hogere versnelling te krijgen.

Symptomen zijn richtingwijzers

Jouw symptomen zijn belangrijke richtingwijzers bij het opsporen van de verstoring. Hoe jij je klacht ervaart, welk pijnsensaties er zijn, wat helpt en wat verergert, hoe de klacht je leven beïnvloedt. Al deze waarneembare zaken geven zicht op de verstoring die maakt dat je zelfgenezend vermogen zijn werk niet kan doen. Net zoals je de windkracht kan meten, maak ik gebruik van je symptomen om te bepalen wat er gaande is op het onzichtbare niveau.

De balans herstellen

Als homeopaat verzamel ik deze gegevens om het homeopathisch middel te kunnen bepalen dat de balans kan herstellen zodat het zelfgenezend vermogen weer vrij kan stromen. Met het juiste middel neemt je geneeskracht toe en kun je op een natuurlijke manier, vanuit jezelf werken aan je herstel. Het boven water halen van de benodigde gegevens is een samenspel tussen jou en mij. Het is aan mij om de juiste vragen te stellen en waar te nemen wat er is. Jij vertelt wat je weet en ervaart. Zelfs halve antwoorden of iets niet-weten kan een waardevol gegeven zijn voor het vinden van het voor jou best passende homeopathische middel.