Homeopathie voor jou

Lichamelijk fit.

Emotioneel in balans.

Artikelen

Homeopathie bij pijnlijke reflexen

3 oktober 2017

Homeopathie werkt bij pijnlijke reflexen als cola bij een vastgeroeste schroef. Met homeopathie komt er ruimte voor verandering.

Vaak is een reflex je redding, dan trek je je hand uit het vuur voor het pijn doet. Soms zijn automatismen juist de oorzaak van pijn. Als de omstandigheden veranderen maar je reacties niet, kan pijn het gevolg zijn. Een homeopathisch middel kan je automatische reacties losweken.

 

Automatisme

Als je last hebt van bursitis kun je beter niet naar een vallend kopje grijpen. Met emotionele reflexen gaat het niet anders. Je wilt jezelf en anderen geen pijn doen. Toch kan dat in een onbewaakt ogenblik gebeuren, want reflexen gaan hun eigen gang.

Zorgreflex

Je herkent het wel: je bent je sleutels kwijt en begint met beschuldigen, zitten ze toch in je jaszak! Heb je voor niets de sfeer verpest. Of wat dacht je van de zorgreflex? “Als ik voel dat iemand wat nodig heeft, kom ik al in actie” zegt een uitgeputte moeder van drie kinderen.

Vastgeroest

Homeopathie werkt in dit proces als cola bij een vastgeroeste schroef. Als iets helemaal vastzit heb je eerst een beetje ruimte nodig om verandering op gang te krijgen. Als je met behulp van jouw homeopathisch middel een beginnetje hebt, lukt het vaak wel. Dan kun je weer verder.