Artrose

Judith

1000 dingen

'Ik ben iemand van duizend dingen tegelijk. Fietsen, dansen, met blote voeten in het gras.' J. (57) bruist van energie. Voor die duizend dingen en voor haar werk als barista heeft ze haar handen nodig. Dat lukt alleen met zware pijnstillers aangevuld met paracetamol. De gewrichten in haar rechterhand zijn gezwollen, vooral de duimgewrichten en de pink zijn erg pijnlijk. J.: 'Ik heb minder kracht en bewegen doet pijn. Vooral 's ochtends heb ik pijnscheuten.' Daarnaast kampt ze ook met een nauwelijks herstelde frozen shoulder. Kortom, ze kan tijdelijk niet aan het werk. 

 

Oud zeer

In haar schouderklachten ziet J. iets symbolisch: 'Oud zeer op je schouders nemen.' Haar vrolijke lach klinkt door de praktijkruimte. Als we in de consulten op dat oud zeer doorgaan, blijkt dat er vanaf haar vroege jeugd een familieconflict speelt. 'Ik kom uit een heftige familie en was als kind al gevoelig voor de meningen van anderen. Er was altijd strijd, totdat ik voor mezelf koos.' Met het eerste homeopathische middel dat J. krijgt nemen de zwellingen en de ergste pijn af. 'Mijn lichaam voelt soepeler.' De verbetering houdt na inname van het middel steeds korte tijd aan. Dat betekent dat we op weg zijn, maar nog niet helemaal goed zitten. Door de evaluatie van het middel en de voortgaande gesprekken komen we op een beter passend middel.

 

Luisteren naar jezelf

J.: 'Ik ben heel blij met mijn handen. Ze zijn niet dik meer en ik voel me heel fit.' Goed nieuws is ook dat ze haar oude schuldgevoel van zich af wist te schudden. 'Ik kan nu luisteren naar mijzelf. Het is hun mening. Ik heb met niemand ruzie.' Als er nog eens een bui van zelfverwijt komt overwaaien is ze daar sneller weer uit. 'Homeopathie heeft me lichamelijk en emotioneel veel gedaan. Mijn jeugdtrauma is voor 80% afgenomen. De 20% die over is, weegt niet op tegen alle leuke dingen die ik nu in mijn leven heb.' Af en toe als er een nare gebeurtenis is die haar uit haar evenwicht haalt neemt ze nog een dosis van het homeopathisch middel. Maar dat is steeds minder nodig.  

 

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Bel 06 - 44 53 41 96 of laat hier onder een bericht achter.