Bijna vergeten dromen

Wat is jouw vergeten droom?

Oktober 2023 kwam mijn boek Achter een Ierse horizon uit bij uitgeverij Palmslag. Het is een novelle van iets meer dan tachtig bladzijden. Ik heb er lang aan geschreven en nu is het bijna zo ver. Het was een bijna vergeten droom.

Als kind was ik al een verwoed lezertje, versleet boek na boek. Na mijn eerste opstel op de lagere school ontdekte ik dat ik ook zelf verhalen kon maken. Zo moet het droombeeld van het schrijverschap zijn ontstaan. Maar er concreet werk van maken, dat kwam er niet echt van. 

Weet je jouw droom van vroeger nog? En heb je er iets mee gedaan? Sommigen van ons zijn op een goede dag op pad gegaan en hebben hun idealen deels of helemaal waar kunnen maken. Voor anderen zijn de dromen verwaaid of ondergesneeuwd in de waan van de dag. Hoe is dat bij jou gegaan?

Schrijven was nooit ver weg voor mij. Dagboeken, reisverhalen, teksten voor het werk. Ik deed schrijfcursussen, werd lid van een schrijfclub. Enkele van mijn verhalen zijn zelfs gepubliceerd, maar deze novelle is een debuut.

Het is nauwelijks duidelijk te maken hoe ontzettend leuk het is om die bijna vergeten droom op te pakken. Alsof er een klein stukje van mijzelf dat maar niet aan het woord kwam, nu alsnog wat mag zeggen. Of beter, mag schrijven natuurlijk. 

Het zal voor jou misschien anders zijn. Maar wie weet hoeveel inspiratie er in jouw vergeten droom is te vinden. Dat kun je alleen ontdekken door hem weer eens te voorschijn te halen. Opnieuw te bekijken, een beetje aan te passen naar deze tijd misschien. Laat het me weten, als je wilt. Ik ben heel benieuwd. 

 

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Bel 06 - 44 53 41 96 of laat hier onder een bericht achter.