Nieuwsbrief

Voor wie?

Algemene gezondheid

Homeopathie is een investering in je basisgezondheid. Een homeopathisch middel stimuleert je zelfgenezend vermogen en het is deze geneeskracht die jouw klachten aanpakt. Als je zelfgenezend vermogen weer op gang is, kunnen tegelijkertijd ook andere gezondheidsklachten verbeteren, omdat je lichaam in feite aan je algehele gezondheid werkt.

Psychische problemen

Bij lichte depressies en andere psychische redenen waardoor je niet lekker in je vel zit is homeopathie misschien een optie voor jou. Soms is er een wachtlijst voor de psycholoog, is het te vroeg voor antidepressiva of wil je die juist gaan afbouwen (in goed overleg met de voorschrijver). Allemaal redenen om homeopathie te overwegen. Een combinatie van homeopathie en bijvoorbeeld gedragstherapie kan ook heel goed werken. In de loop van een homeopathische behandeling ervaren mensen vaak dat hun lichamelijke klachten afnemen, maar ook dat hun veerkracht toeneemt en dat ze zich relaxter of juist energieker gaan voelen.

Gezond ouder worden

Ouderdom komt met gebreken zegt men. Maar je hele leven vindt er naast ‘slijtage’ ook continu opbouw plaats. De kunst is om de opbouw te stimuleren en de slijtageprocessen af te remmen. Dat betekent o.a. in beweging blijven, genoeg water drinken, fruit en verse groenten eten, je zorgen loslaten, geen medicijnen gebruiken als het niet nodig is. Bedenk dat bijna elk farmaceutisch medicijn bijwerkingen heeft. Voor de bijwerkingen krijg je dan op den duur weer een ander medicijn en voor je het weet zit je met een tas vol medicatie. Blijf vragen bij de apotheek en de huisarts of het minder kan en probeer - als dat verantwoord - is eerst andere oplossingen te vinden. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat je een matig verhoogde bloeddruk kunt verlagen met regelmatige yogabeoefening of hardlopen. Homeopathie kan veel klachten verlichten en helpen bij gezond ouder worden. In mijn praktijk in Utrecht zie ik bijvoorbeeld: duizeligheid, oorsuizen, maagklachten, eczeem, haarverlies, stijve of pijnlijke gewrichten, slapeloosheid, dufheid, gevoel van eenzaamheid, je overbodig voelen, verlies van een geliefde.

Homeopathie op het werk

Beheersing van ziekteverzuim is een hot item in deze tijden van economische krimp en verantwoordelijkheden als de Poortwachterswet. Wil je verzuim voorkomen of zo kort mogelijk houden? Overweeg als werkgever of als werknemer dan eens homeopathie op het werk. Met homeopathie pak je lichamelijke en psychische problemen tegelijkertijd aan. Mijn ervaring als coach en sparring partner in het bedrijfsleven geeft je de garantie dat ik werksituaties realistisch kan inschatten. Afspraken over homeopathie op het werk in overleg. Ook afspraken mogelijk op locatie.