Nieuwsbrief

Praktijkinfo

Bereikbaarheid

Marianne Smit. Praktijk voor Klassieke Homeopathie is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 18:00 uur op 06-44534196. Bel je buiten deze tijden? Spreek dan mijn voicemail in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug.  Je kan ook het contactformulier op deze website gebruiken. Tijdens afwezigheid wordt mijn praktijk waargenomen door mijn collega’s van de Waarneemgroep Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijn. In dat geval vind je het betreffende telefoonnummer op de voicemail.

Praktijkadres Utrecht (donderdag/avond en vrijdag): Gezondheidscentrum Utrecht Oost, Bloemstrat 65, 3581 WD Utrecht. Derde verdieping. Er is een lift.    

Buslijn 3    : halte Burgemeester Reigersstraat of Oudwijkerdwarsstraat
Parkeren   : betaald parkeren in de wijk

Praktijkadres Bilthoven (dinsdag): Centrum de Linde, Jachtlaan 15, 3721 CA  Bilthoven. Benedenverdieping/Wachtkamer 1.

Parkeren: vrij parkeren.

 

Tarieven

Tarieven zijn inculsief 21% BTW, homeopathisch geneesmiddel en kort contact per telefoon of e-mail.

Tarieven vanaf 1 januari 2015 (inclusief 21% BTW)
Eerste consult (1-1 ½ uur)                  € 95
Vervolgconsult (30-45 min)                 € 65

Een Homeopathische Gezondheidscheck in de vorm van een kennismakingsgesprek is gratis. We bespreken dan welke klachten er voor jou op lichamelijk, psychisch, mentaal en/of spiritueel niveau spelen. En wat homeopathie in jouw situatie voor jou kan betekenen.

Vergoeding (geheel of gedeeltelijk) door vele zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering. Info vind je in het  vergoedingenoverzicht 2015 van de NVKH (beroepsvereniging). De bijdrage eigen risico gaat over het algemeen ten laste van het basispakket en dus niet van de aanvullende verzekering of het budget voor homeopathie.

Als je een gemaakte afspraak niet na kunt komen, kun je die tot 48 uur van te voren kosteloos verzetten. Bij afmelding korter dan 48 uur van te voren wordt het consult in rekening gebracht.

 

Hoe vaak moet ik een middel innemen?

Ik werk met granulen en globuli (korrels). Inname kan zijn: dagelijks, wekelijks of maandelijks. Dat hangt o.a. af van je klachten en je vitaliteit. Op het voorschrift staat dit aangegeven. Er zijn verder geen bijzondere voorschriften. Een kwartier voor en na de inname niet eten, drinken, roken of tandenpoetsen. Dat is in principe alles. Als er iets niet duidelijk is, neem dan gerust contact op.

Na de inname zijn er verschillende reacties mogelijk: 1. Er gebeurt (nog) niets of niet zo veel. Dit betekent dat je kunt doorgaan met innemen. Je zelfgenezend vermogen heeft nog een prikkel nodig of 2: Er is een duidelijke reactie, namelijk een verergering, verandering of verbetering  van de klachten. Dit betekent dat je reageert op het middel. Je kunt stoppen met innemen.

Als klachten na een verbetering terugkomen of als de genezing vertraagt, kun je weer een nieuwe dosis nemen. De bal moet blijven rollen. Als hij stil komt te liggen, geef je met een nieuwe inname als het ware weer een tik tegen de bal.