Nieuwsbrief

Even voorstellen

100% homeopathie

In 2007 heb ik mijn diploma behaald aan de School voor Homeopathie Amersfoort. Ik richt mij volledig op homeopathie. Als aanvullende of andere behandeling wenselijk is, verwijs ik door naar een gespecialiseerd behandelaar.

Jaarlijks volg ik nascholingen en cursussen in homeopathie, medische basiskennis en psychologie. Mijn uitgangspunt is gezondheid. Hoe houdt je lichaam en geest jou gezond? Hoe werkt dat? Ook aspecten als gezonde voeding, lichaamsbeweging, meditatie, omgaan met jezelf en anderen, bewustwording en levensvragen hebben mijn aandacht.

Gezondheidscentrum Utrecht Oost

De huisvesting van mijn praktijk in Gezondheidscentrum Utrecht Oost weerspiegelt mijn intentie om samen te werken met andere disciplines. Ik ben voorstander van meer integratie tussen de ‘reguliere’ en ‘alternatieve’ gezondheidszorg. Gezondheidscentrum Utrecht Oost is hiervan een voorbeeld omdat het onderdak biedt aan o.a. huisartsenpraktijken, fysiotherapie, verloskundigen, psychologen, maatschappelijk werk, logopedie, haptonomie, acupunctuur, homeopathie, mensendieck, osteopathie en diëtiek.

Privé

Met man en dochter van 15 woon ik in Bunnik, in de omgeving van Utrecht. Mijn hobby’s: familie en vrienden, studie, fotograferen, schrijven. Na diverse functies in marketing en coaching bij o.a. Friesche Vlag en Max Havelaar, heb ik vanaf 2000 een ommezwaai gemaakt naar klassieke homeopathie. Dat lijkt misschien een grote verandering, maar er is een overeenkomst: zowel in marketing, coaching en homeopathie gaat het vaak om de vraag achter de vraag.

Visie op gezondheid

Het uitgangspunt van onze Gezondheidszorg zou gezondheid en preventie moeten zijn en niet - zoals zo vaak - ziekte. Ik pleit daarom voor meer onderzoek naar en waardering voor het zelfgenezend vermogen dat we van nature meegekregen hebben. Waar komt die neiging vandaan om je genezing bijna per definitie buiten je lichaam te zoeken (vaccins, antibiotica, farmaceutische medicijnen)? Wat is er nog meer mogelijk?