Nieuwsbrief

Even voorstellen

100% homeopathie

In 2007 heb ik mijn diploma behaald aan de School voor Homeopathie Amersfoort. Ik richt mij volledig op homeopathie. Als aanvullende of andere behandeling wenselijk is, verwijs ik door naar een gespecialiseerd behandelaar of terug naar de huisarts.

Jaarlijks volg ik nascholingen en cursussen in homeopathie, medische basiskennis en psychologie. In april 2016 heb ik (opnieuw) Medische Basiskennis afgerond. De praktijk voldoet daarmee aan alle eisen en is ingeschreven in het RBCZ-register, zodat mijn consulten in aanmerking komen voor vergoeding. 

Mijn uitgangspunt is gezondheid. Hoe houdt je lichaam en geest jou gezond? Ook aspecten als gezonde voeding, lichaamsbeweging, meditatie, omgaan met jezelf en anderen, bewustwording en levensvragen hebben mijn aandacht.

Gezondheidscentrum Utrecht Oost & Centrum de Linde in Bilthoven

Mijn praktijk in Gezondheidscentrum Utrecht Oost weerspiegelt mijn intentie om samen te werken met andere disciplines. Ik ben voorstander van meer integratie tussen de ‘reguliere’ en ‘alternatieve’ gezondheidszorg. Gezondheidscentrum Utrecht Oost is hiervan een voorbeeld omdat het onderdak biedt aan o.a. huisartsenpraktijken, fysiotherapie, verloskundigen, psychologen, maatschappelijk werk, logopedie, haptonomie, acupunctuur, homeopathie, mensendieck, osteopathie en diëtiek. 

Centrum de Linde in Bilthoven is een centrum voor welzijn en persoonlijke groei. Hier werk ik samen met professionals op gebied van o.a. coaching, massage, haptotherapie, body stress release, yoga, meditatie en healing.

Privé

Met man en dochter (18) woon ik in Bunnik, in de omgeving van Utrecht. Mijn hobby’s: familie en vrienden, studie, fotograferen, schrijven. Na diverse functies in merkmanagement en coaching bij o.a. Friesche Vlag en Max Havelaar, heb ik vanaf 2000 een ommezwaai gemaakt naar klassieke homeopathie. Dat lijkt misschien een grote verandering, maar er is een overeenkomst: zowel in marketing en coaching als in homeopathie gaat het steeds weer om de vraag achter de vraag.

Visie op gezondheid

Het uitgangspunt van onze Gezondheidszorg zou gezondheid en preventie moeten zijn en niet - zoals zo vaak - ziekte. Ik pleit daarom voor meer onderzoek naar en waardering voor het zelfgenezend vermogen dat we van nature meegekregen hebben. Waarom zijn we eigenlijk zo gericht op interventies van buitenaf zoals vaccins, antibiotica, farmaceutische medicijnen en medische ingrepen? Hoe gaan we daar verstandig mee om?