Nieuwsbrief

Homeopathie bij pijnlijke reflexen

Geplaatst door Marianne Smit op 19-04-2017 | Reacties

Homeopathie werkt bij pijnlijke reflexen als cola bij een vastgeroeste schroef. Met homeopathie komt er ruimte voor verandering.

Lees het hele bericht...


Verhalen: Slaaf van mijn reflexen

Geplaatst door Marianne Smit op 06-03-2017 | Reacties

Het mes viel kletterend op de keukenvloer. Hij greep er tevergeefs naar. Scheurende pijn trok vanuit zijn ellenboog over zijn schouder naar zijn rug en buik. Zijn rechterarm stond in brand. Waarom nou net die arm! Terwijl de pijn na ijlde, reikte hij met zijn goede arm naar het beboterde mes. Er zat een vetvlek op de tegels en aan het mes kleefden kruimels en pluizen. Hoe dom van hem om met een ontstoken ellenboog dat vallende mes te willen grijpen. Ik ben gewoon slaaf van mijn reflexen, dacht hij en legde het besmeurde mes op het aanrecht. Ik reageer voor ik er erg in heb en dat moet ik bezuren. Hij pakte een schoon mes uit de keukenla en duwde met zijn bovenbeen de lade weer dicht. In zijn linkerhand voelde het mes onwennig aan.  

Lees het hele bericht...


Rust in je hoofd, vrede in je hart

Geplaatst door Marianne Smit op 25-11-2015 | Reacties

Rust in je hoofd, dat is makkelijk gezegd als de wereld in brand lijkt te staan. Of als er in je directe omgeving van alles aan de hand is. De een kan er makkelijker mee omgaan dan de ander. Als je aanleg hebt voor gepieker dan kun je je erg bezorgd voelen over zaken waar anderen heel wat luchtiger mee om lijken te gaan. 

Lees het hele bericht...


Kun je de wind zien?

Geplaatst door Marianne Smit op 23-04-2015 | Reacties

De wind bestaat. Dat zie je aan de blaadjes aan de bomen, aan een wapperende vlag, aan de golven op een meer. Je kunt zelfs zien hoe hard het waait en uit welke richting. Soms laat de wind zich horen als hij tijdens een storm om het huis joelt. En op een warme zomerdag voel je hem als een zwoel briesje op je blote huid. Maar zien? Nee je ziet hem nooit.

Lees het hele bericht...


Wat helpt bij hooikoorts?

Geplaatst door Marianne Smit op 13-03-2015 | Reacties

Er zit stuifmeel in de lucht en jij zit met jeukende ogen, niesbuien, neusloop of benauwdheid. In die acute fase zijn er allerlei middelen, zowel regulier als homeopathisch, om de ergste verschijnselen tegen te gaan. Wat kan je doen bij hooikoorts?

Lees het hele bericht...


Wie ben ik? Wat wil ik?

Geplaatst door Marianne Smit op 19-02-2015 | Reacties

Hoe kun je weten wie je bent? Het is ondoenlijk, zegt de Japanse schrijver Haruki Murakami in zijn boek Dans dans dans. De hoofdpersoon houdt het dan ook maar bij omschrijvingen als: ik ben iemand die houdt van vis.

Lees het hele bericht...


Verschil tussen homeopathie en fytotherapie

Geplaatst door Marianne Smit op 06-01-2015 | Reacties

Er is nog wel eens verwarring over, maar fytotherapie (plantengeneeskunde) is wat anders dan homeopathie. Om te beginnen zijn er inderdaad veel homeopathische middelen op basis van planten, maar een homeopathisch middel kan ook van dierlijke of minerale afkomst zijn.

Lees het hele bericht...