Nieuwsbrief

Wat helpt bij hooikoorts?

Geplaatst door Marianne Smit op 13-03-2015 | Reacties

Er zit stuifmeel in de lucht en jij zit met jeukende ogen, niesbuien, neusloop of benauwdheid. In die acute fase zijn er allerlei middelen, zowel regulier als homeopathisch, om de ergste verschijnselen tegen te gaan. Wat kan je doen bij hooikoorts?

Lees het hele bericht...


Wie ben ik? Wat wil ik?

Geplaatst door Marianne Smit op 19-02-2015 | Reacties

Hoe kun je weten wie je bent? Het is ondoenlijk, zegt de Japanse schrijver Haruki Murakami in zijn boek Dans dans dans. De hoofdpersoon houdt het dan ook maar bij omschrijvingen als: ik ben iemand die houdt van vis.

Lees het hele bericht...


Verschil tussen homeopathie en fytotherapie

Geplaatst door Marianne Smit op 06-01-2015 | Reacties

Er is nog wel eens verwarring over, maar fytotherapie (plantengeneeskunde) is wat anders dan homeopathie. Om te beginnen zijn er inderdaad veel homeopathische middelen op basis van planten, maar een homeopathisch middel kan ook van dierlijke of minerale afkomst zijn.

Lees het hele bericht...


Als het er niet is, weet je pas wat je mist

Geplaatst door op 09-10-2014 | Reacties

 

Na een dag migraine, de volgende ochtend opstaan met een helder hoofd. Het vaatdoekje weer kunnen uitwringen omdat je duim niet meer zeer doet. Genieten van een kopje koffie in de woonkamer, omdat je na je griep weer uit bed kon kruipen. We rekenen erop dat ons lichaam ‘het doet’ en als dat eens niet zo is, dan realiseer je je pas hoe bijzonder dat is.  

Lees het hele bericht...


Angst is een uit de hand gelopen nuttige emotie

Geplaatst door Marianne Smit op 06-03-2014 | Reacties

Ooit, eens was die emotie waar je (misschien) last van hebt heel erg behulpzaam.  Maar nu niet meer. Nu is het eerder een handicap omdat die overreactie op ongunstige momenten de kop op steekt.

Lees het hele bericht...


Wat is gezondheid?

Geplaatst door op 06-02-2014 | Reacties

Tips en adviezen over gezond leven zijn er te over. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Maar waar komt gezondheid voor jóu op neer? Je kunt in een rolstoel zitten en je gezond voelen. Je kunt lichamelijk niets mankeren en tegelijk vreselijk gedeprimeerd zijn. Wat is gezondheid?

Lees het hele bericht...